2008. augusztus 3., vasárnap

Rakott krumpli nagy tepsiben

A rakott krumli picit másképpen:

Szeretem az egytálételeket, rakott dolgokat készíteni, mert egyszerűek, mutatósak, kiadósak. A rakott krumpli sokáig kivétel volt ez alól, a kolbász, és a tojás miatt, amit megfőve , utána meg meg is sütve egyszerűen nem fogad be a kis szervezetem (szörnyű büfirohamokat okoz, bocsánat.)

az egyszerű, kevés edény koszolásával járó főzés nem utolsó szempont egy nagycsalád esetén.. Csak egy tepsit kell elmosogatni, nem 25 edényt, és sikerül jóllakatni a kamaszodó fiúbandát is, akik étvágy terén már rég túltettek az édesapjukon is.

Ez egy naggggyon egyszerű recept, kezdők is sikert arathatnak vele..

Tepsi aljára kicsi olaj, rászeletelve egy réteg krumpli,(két sor), megsózni, , majd ráteríteni egy kg. darált húst,.(mindegy milyen, ez esetben marhahús volt)..megsózni, borsozni, még egy réteg szeletelt nyers krumpli,megsózni, és az egészet nyakonönteni a következő keverékkel: fél liter tejszín, 5 gerezd fokhagyma (fokhagymanyomón átnyomva) egy nagy fej kiskanál cukorral karamellizált apróra vágott vöröshagyma , ízlés szerint reszelt szerecsendió, kicsi bors, só ... Mindezt ráöntjük, alufóliával lefedve, közepes, vagy inkább mérsékelt lángon megsütjük. Amikor már puha a krumpli, levesszük a fóliát, és pirulásig sütjük tovább. Nem túl kóser, így szombat ebédre, a tejszín hússal keverése mián:) de ennek a kombinációnak nem tudok ellenállni...

8 megjegyzés:

Malvina írta...

"Főzök sütök teszek veszek"

... és amint látom, motorozol a határban!
:D

Malvina írta...

A francba! Az előbb pont megbeszéltem magammal, hogy mivel nem vagyok igazán éhes, ma nem vacsorázom! Na, tessék! Most meg itt pirul előttem a Michrakott, úgyhogy most be is fejezem a pötyögést, és kidobom a testem a konyhába, oszt adj neki ...

Mishmesh,alias Dorka írta...

:-)))

Aztán meg :-((((
Jaaaj Malvi... Eltűnt a Zazi, és már második napja nincs meg... még várom.

18-án gondolj rám nagyon, megint revizort kaptam...:-(
Úgy tűnik rossz periódusba kerültem, legyen már vége:... Gyerekeket is bevittem 5 napra nagyanyjukhoz, mert sík ideg vagyok...

Névtelen írta...

Megvan a cica, Dorka? Jaj, legyen meg. Ezért érdemes ivartalanítani a felnőtt cicákat, sokkal kevésbé csavarognak el, ha fiúk, ha lányok. Annyira remélem, hogy hazamegy. Azonnal írd be pls, ha hazament.

Névtelen írta...

A krumplihoz akartam hozzászólni, mindig megfőzöm előtte hajában, nem szeretem nyersen beletenni, túl sokáig sül.Finom lehet persze így is, csak drágább.


Elszontyolodtam, nagyon.

Mishmesh,alias Dorka írta...

Tényleg elég drága, mert így nyersen viszonylag sok tejszínt kell rakni rá:-( a tejszín meg aranyárban van.. De egész més az íze így:9 A tojásos változatot nem bírom, kipiszkálom belőle a kolbit meg a tojást is:)

Hazajött az előbb:)) Nagyon örülök neki, azt se tudom hogy szeretgessem:)) csak kicsit hülye hangokat adf ki. Járkál fel alá, és be nem áll a szája. Mintha el akarná mondani,miken ment keresztül:)

Névtelen írta...

Nagy stressz lehetett neki, talán kutya is megkergette, talán a fiúk is megtalálták. Most egy darabig biztos nem megy el:)

Pedig a tojás finom és a tejföl is:)

Szöszike írta...

Finomnak tűnik.. :) :) Egyébként ha az ember igazán finomat akar főzni, akkor kell némi "ráfizetés".. sajna nem túl olcsók az alapanyagok..
Egyébként elősütött fűszerezett csirkemellel, vagy 1-2 szelet igazi sonkával is próbáld ki.. isteni.. :) :)